Greenchoice

Meer over Greenchoice

Op deze site kun je energie vergelijken van Greenchoice.

 

Historie Greenchoice

De aandelen van Greenchoice zijn voor 70% in handen van de Energie Concurrent en voor 30% van Eneco. Greenchoice is een energieleverancier, opgericht in 2001, die het gebruik van groene energie in Nederland wil stimuleren. Zo leveren ze uitsluitend 100% groene energie en zetten zonnepaneel-projecten op. Daarnaast streven zij naar heldere contracten zonder addertjes. Greenchoice vraagt bijvoorbeeld geen opzegkosten als klanten vroegtijdig hun contract opzeggen. Ze werken niet met cashbacks maar met lage tarieven. Inmiddels hebben ze ruim 415.000 klanten.


Overige producten van Greenchoice

Greenchoice heeft een eigen app genaamd ‘BOKS’. Hierin kun je jouw energieverbruik gemakkelijk inzien en krijg je handige tips om energie te besparen. Daarnaast sponsort Greenchoice de landelijke ‘Warmetruiendag’. Dit is een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het klimaatprobleem. Ze vragen zoveel mogelijk mensen om de verwarming die dag een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Op die manier is er minder CO2 uitstoot.

Overstappen naar Greenchoice

Wil je weten of Greenchoice de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Greenchoice aan. Maak een vergelijking en stap direct over! Moet je, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, je contract van Greenchoice juist opzeggen? Kijk dan bij Greenchoice opzeggen.

Contactgegevens Greenchoice

Tel: 010 – 478 23 26 of vragen@greenchoice.nl.

 

Duurzaamheid Greenchoice

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu: 

8,5

De daling van het inkoopcijfer werd opgevangen door een verbetering van de leveringsmix. Die was al 100% groen, maar het aandeel windenergie in de leveringsmix steeg van 47% naar 63% en het aandeel zonne-energie ging van 2,5% naar 6,1%. De minder goed beoordeelde waterkracht verdween volledig uit de stroommix van Greenchoice.