Eneco

Meer over Eneco

Op deze site kun je energie vergelijken van Eneco. Eneco is opgericht in 1995 en is gevestigd in Rotterdam. Eneco hoort bij de grootste drie energieleveranciers van Nederland en voorziet ongeveer 2 miljoen huishoudens van energie. Eneco zet erg in op duurzame energie.


Historie Eneco

De aandelen van Eneco zijn in handen van verschillende gemeenten in Nederland, waarvan Rotterdam het grootste deel heeft (32%). Anno begin 2018 is duidelijk dat bijna drie kwart van de gemeenten de belangen in Eneco willen verkopen. Op dit moment bekijkt de aandeelhouderscommissie wat de opties zijn. Er zijn verschillende opties. Verkopen aan één partij, aan meerdere partijen of een gang naar de beurs. Vanuit Shell en Total zou er al interesse zijn getoond in Eneco. Eneco is tevens aandeelhouder van Greenchoice. 


Overige producten van Eneco

Eneco heeft een eigen slimme thermostaat: Toon. Met deze slimme thermostaat heb je altijd en overal inzicht in je eigen energieverbruik door middel van de bijbehorende app. Je kunt deze thermostaat ook gebruiken als Eneco niet je energieleverancier is. De Toon is ook los verkrijgbaar.


Overstappen naar Eneco

Wil je weten of Eneco de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Eneco aan. Maak een vergelijking en stap direct over! Moet je, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, je contract van Eneco juist opzeggen? Kijk dan bij Eneco opzeggen.


Contactgegevens Eneco

Tel: 088 – 8955 955 (algemene vragen) of 088 – 8955 959 (bij vragen over de Toon slimme thermostaat).


Duurzaamheid Eneco

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu: 

7,9

Om dit cijfer te laten stijgen zou Eneco bij de inkoop het resterende deel handelsmix moeten afbouwen
en vervangen door PPA’s met duurzame bronnen, of zijn eigen duurzame productie moeten vergroten.